pic

Bishop’s Stortford

Low-Energy Barn Conversion

Design

Heath Walker Studio

Contract Value

Circa £750k

This is a live/work project comprising of a large double height artist’s studio and four bedroom house. It was approved within Class Q of permitted development requiring retention of the original portal frame. It is now a high spec family house with large number of rooflights giving plenty of natural light within. It features a ground source heat pump and gets electricity from a solar farm elswhere on the property.

  • “Bow Tie Construction were very professional, they did things to a very high standard and paid a lot of attention to detail. When small issues were flagged here or there they were always keen to investigate and fix them.”
    — Francis M
  • “We’re expecting a dramatic reduction in costs. We now know how much energy we’ve used (in March) and we rarely have the heating on compared to this time last year in our old house.”
    — Toni M
  • Your guys did a very good job on the [window] installation, nice and precise and the assemblies fitted perfectly....Very good silicon application too, with a nice 5mm joint. So please do thank them on behalf of Cristina and myself. We are very pleased.
    — Stephen M
  • "We’re really lucky to have them Bow Tie Construction working on our project. Thanks for all your fantastic work so far."
    — Nick H
  • "I’ve been very pleased with how Bow Tie have got on with the work."
    — Justin Bere

Interested in working with us?

Let’s get in touch


Share this project:
Share on Pinterest
Related projects
All Projects